Cemix StyroKleber Polisztirol ragasztó 25kg

  • Mennyiségi egység: zsák
  • Kiszerelés: zsák

StyroKleber polisztirol lap ragasztó 25kg
Gyártó: Cemix Zsák: 25 kg

ÁR: 3 312 Ft/zsák
egységár: 3 312 Ft/zsák
Ismertető
A StyroKleber polisztirol ragasztó gyárilag elôkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás elôtt, vízzel kell összekeverni. Cement kötôanyagot, ásványi töltôanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:StyroKleber polisztirol ragasztó új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok polisztirolból készülô hôszigetelô rendszereinek ragasztó és ágyazó habarcsa. Alkalmas a polisztirol hôszigetelô táblák vakolt falakra, betonfelületekre, téglára ragasztásához, valamint a hôszigetelô táblák felületére az üvegszövetháló begletteléséhez. Csak vízszigeteléssel ellátott tégla, beton, pórusbeton, mészhomok tégla, terméskô, megfelelôen elôkészített ásványi anyag kötésû fagyapot, ill. régi vakolattal ellátott falazatokon alkalmazható.

FELDOLGOZÁS:A StyroKleber polisztirol ragasztót olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelô szilárdságúak, porés szennyezôdésmentesek és megközelítôen egyenletesek. Felhordását megelôzôen a falazatok hibáit három nappal a ragasztás megkezdése elôtt ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó részeket.

Követelmények az alapfelülettel szemben, a StyroKleber felhordását megelôzô mûveletek:
Alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, vezetékek hornyait. Távolítsuk el a vakolatlan falazatok fugáiból kitüremkedô falazó habarcsot, tisztítsuk meg a felületeket a zsaluolaj maradéktól! Az oldószeres vagy vizes diszperziós festéket távolítsuk el! A ragasztás megkezdése elôtt célszerû megfelelôen rögzítenia lábazati aluszegélyt.

A StyroKleber polisztirol ragasztót az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet horizontális keverôvel, kézi keverôgéppel. Felhordása rozsdamentes acél simítóval vagy fogazott glettvassal, +5 °C és +25 °C közötti hômérsékleten ajánlott. A keverés és felhordás történhet vakológéppel is (pl. PFT G4).
Gépi feldolgozásánál a vakológép adottságait figyelembe véve járunk el, a bedolgozás itt fogazott glettvassal vagy fogazott kartecsnivel történik. A ragasztót a hôszigetelô tábla hátsó oldalára felkenjük oly módon, hogy a ragasztó fedje körben a tábla hátsó oldalának szélét és még 5 pontban borítsa a hátsó oldalát. Ügyeljünk arra, hogy a két hôszigetelô tábla közé ragasztó ne kerüljön. A ragasztó megkötése után lehet a táblákat dübelekkel mechanikusan is felerôsíteni. A dübelezés nagy, egybefüggô felületen vagy régi vakolatra történô ragasztáskor elengedhetetlen. A dübelezést követôen a hôszigetelô lemez felületére a StyroKleber polisztirol ragasztóba ágyazott üvegszövetháló kerül. A réteg-vastagsága legyen nagyobb 2,5 mm-nél. Elôször a ragasztót kenjük fel fogazott glettvassal a felragasztott szigetelô táblák felületére, majd a ragasztóba ágyazzuk be az üvegszövethálót 10 cm-es átfedéssel, ezután a felületet gletteljük be. A megszilárdult felületet Putzgrund alapozóval elôkezeljük, majd a megszáradt felületre hordjuk fel a színezôvakolatot.